22/02/2018 06:02 · 3 dak okuması

Takip sistemi kullanmakta olan şirketlerin, filo yakıt maliyetlerini % 20'ye varan oranlarda düşürebildiklerini biliyor musunuz?

 

 Araç takip sisteminin hızlı, karlı ve kolay ölçülebilen faydalarından biri, yakıt kullanımını azaltma yeteneğidir.

 

İşletmenizin karlılığı yakıt maliyetinden etkilenebilir ve yakıt fiyatlarındaki sürekli dalgalanmalarla birlikte yakıt tüketimini etkileyen faktörlere dikkat etmeniz önemlidir. İyi bir araç takip sistemi ile filonuzun yakıt tüketiminde bir iyileşme görmenizi garanti altına alacak beş yolu bu yazıda paylaşıyoruz.

 

 1- Aşırı Rölantiyi Azaltma

 

Rölantide yakıt harcanır ve şirket araçlarınızın birçoğunun uzun süre rölantide kalması ihtimali vardır. Ortalama bir kamyon, 15 dakikalık rölantide 1 litrelik yakıt kullanır, bu nedenle günde 30 dakika fazladan rölantide çalışmak yılda 730 Litre fazladan tüketim demektir. Bunun yanısıra motordaki erken aşınma gibi zararlarını saymıyoruz.

 

 2- Hız Kontrolü

 

Hızlanma daha fazla yakıt tükettirir ve 100 km/s üzerindeki her 10 km'de yakıt ekonomisi %10 oranında azalır. Sürücüleriniz ne kadar çok hızlı araç kullanırsa, yakıt faturanız o kadar yüksek olur. Mobiliz, sürücülerinizin hız limiti aşımlarında sizi bilgilendiren bir sistemdir. Ani kalkış, sert fren, yüksek hızda viraja girme gibi bilgilendirmeler ile sürücülerinizin araç kullanım davranışlarını izler, önlemler alabilirsiniz.

 

 3- Bakım Optimizasyonu

 

Otomatik bakım uyarılarından yararlanmak, araçlarınızı en iyi yakıt kilometre oranına ulaştırarak en üst düzeyde tutmanıza yardımcı olabilir. Araç takip sistemleri ile km'ye dayalı veya motor çalıştırma sürelerine dayalı servis ihtiyaçlarını izleyebilir ve belirli bir aracın servise gereksinimi olduğunda sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Servis uyarıları, yakıt tasarrufu yapmanıza, araçların hizmet dışı kalma sürelerini kısaltmanıza ve aynı zamanda bakım maliyetlerinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

 

 4- Daha İyi Rotalar

 

Mobiliz araç takip sistemi ile ilgili hedefe en yakın aracı yollayabilir, müşteri teslimatlarınıza giden en etkili güzergahı belirleyebilir ve sürücüleriniz trafik ve diğer sorunlar hakkında yönlendirilebilir. Sürülen gereksiz kilometreleri ortadan kaldırabilir ve trafikte ekstra yakıt tüketimi ve rölantide kalma süresini azaltabilirsiniz. Uygun rota belirleme sayesinde yakıt tasarrufu yapabilir ve verimliliği aynı anda artırabilirsiniz.

 

 5- İş Amaç Dışı ve Mesai Saati Dışı Kullanım

 

Araç takip sistemi ile belirlenen parametrelerin dışında araç kullanımında uyarı gönderilmesi için çalışma alanları ve zamanları oluşturabilir. Aracınızın bulunduğu yeri anında öğrenebilme olanağı, iş amacı dışı araç kullanımlarının azaltılmasını sağlar. Bu zaman ve coğrafi alan tanımlı engelleme uyarıları, sürücülerinizin kişisel kullanımı için yakıtınızın gereksiz harcanmasını önler.

 

 Sonuç: Tasarrufların İzlenmesi

 

Takip Sistemleri kullanılması ile filo yakıt tüketiminde ve iş verimliliğinde gerçek fark görülecektir.

Elbette, sürücülerin çoğu araçlarını sorumlu bir şekilde kullanmaktadır ancak ani hızlanma ve yüksek hızda kullanım gibi davranışların yakıt maliyetlerinizi ne kadar etkilediğinin farkında olmayabilirler. Araç Takip Sistemi bu konuda ve daha fazlasına yardımcı olabilir!

 

Unutmayın, siz de araç takip sistemi kullanan diğer tüm firmalar gibi çalışanlarınızın sürüş alışkanlıklarını yakından izleyerek ve onları hız, rölantide kalma ve agresif sürüşü azaltmaya yönlendirerek, şirketinizin yakıt maliyetlerini düşürüp şirket giderlerinizi azaltabilir, verimliliği arttırabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Etkinlikler

Mobiliz, Logosphere 2017'de

Mobiliz, Logosphere 2017'de Logo Çözüm Ortağı olarak geliştirdiği araç takip sistemi entegre çözümleri ile işletmelerin elde edeceği yararlar hakkında bilgiler aktardı.

24/12/2017 09:59 · 1 dak okuması

Ekonomi

Araç kullanımında bu önlemleri alın, yakıt tasarrufu sağlayın

Seyahatinizi planlayın (Güzergah tespiti ve saat seçimi yapın; seyahati planlamadığınızda dur-kalk sayınız artar).

26/12/2017 04:34 · 1 dak okuması

Gelişmeler

2021 Yılı Bilişim 500 Araştırması "Türkiye Merkezli Üretici IoT ve M2M" Kategorisinde Üçüncü Olduk

Mobiliz, Bilişim 500’de yükselişini sürdürüyor. Mobil Takip Sistemleri’ndeki başarısı ile sektöre adını yazdırmaya devam ediyor.

26/12/2017 04:34 · 1 dak okuması

Teknoloji

"Araç Takip Sistemi Seçerken - Mobiliz "

Araç takip sistemi seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Merak ettiğiniz soruların cevabı blog yazımızda hemen inceleyin!

16/02/2018 09:41 · 3 dak okuması

Teknoloji

En Kompleks M2M Uygulaması: Araç Takip Sistemleri

Araç Takip Sistemleri, M2M uygulamaları içinde belki de en komplekslerinden biri olma özelliğine sahiptir.

26/12/2017 04:34 · 1 dak okuması

Gelişmeler

Mobiliz Çalışan Deneyiminde Great Place to Work® Sertifikası ile Taçlandı

Mobiliz’i harika bir iş yeri olarak gören ve Great Place to Work® sertifikası ile taçlandıran harika çalışanlarımıza sonsuz teşekkürler.

05/08/2022 01:42 · 1 dak okuması

Yenilikler

Kullanım Bazlı Sigorta (UBI) Nedir? Nasıl Çalışır?

Kullanım Bazlı Sigorta (UBI), sigorta şirketleri için devrim niteliğinde yeni ufuklar tanımlamaktadır. Sigorta şirketi ve müşteriler arasında kazan kazan ilişkisine dayanan yeni bir modeldir.

26/12/2017 02:44 · 2 dak okuması

Mobiliz Test Logo

İletişim

TwitterFacebookInstagramYouTubeLinkedin

Mobiliz

HakkımızdaBlogİnsan KaynaklarıKVK ve Gizlilik